Vlaams kampioenen gekend

Geslaagde editie

Traditioneel gaat eind juli in Aalst dé hoogdag van het VFBT door met het Vlaams Kampioenschap. Dit jaar waren er 144 merries aangemeld waarvan 24 merries met veulens – een heel mooi aantal en 5 loten.
Met slechts 13 afmeldingen bleef het een mooi deelnemersveld.

Bij de jeugdreeksen gingen alle kampioenentitels naar zowel Stal van ’t Rietenhof als Stal van de Boterhoeve die hun eigen fokprodukten tot kampioenen zagen bekroond worden.
 
Er waren 4 reeksen merries °2022 – waar It's Me van 't Rietenhof van Vl. Brabant kampioene werd. Er waren evenveel reeksen tweejarigen en drie reeksen driejarigen waar de kampioentitel naar  de blauwschimmel Irma van de Boterhoeve ging.

Het kampioenenlint bij de hengsten 1 & 2 jaar ging eveneens naar Beervelde met Major van de Boterhoeve.

Na de Jeugdreeksen maakten de hengsten de brug naar de merries 4 jaar en ouder – met en zonder veulen.

Bij de goedgekeurde hengsten was de opkomst sober met maar 5 ingeschreven hengsten waarvan nog 1 afwezig bleef. Premier van de Parelhoeve, de kampioen 2022 was persoonlijk aanwezig om zijn titel door te geven aan de nieuwe kampioen Brabus van het Oostveld.

In de prijs Dr. William Beeckman,  merries van vier jaar en ouder met veulen – ging de titel naar Conchita van Strijtem v. Vl. Brabant.
Bij de merries van vier jaar en ouder – zonder veulen – ging de titel naar de blauwschimmel Aster van ’t Groenenbroek.

Bij de loten van drie waren ze met 5 groepen bruinschimmels.
Johan Vereertbruggen en Ann Moens namen met hun drie zelfgefokte merries Dina  Donna en Rina  van ’t Costershof – het winnende lot van 2022 - deel en wonnen ditmaal opnieuw de loten.  

We wensen de nieuwe kampioenen van harte proficiat alsook aan alle deelnemers.

Het secretariaat VFBT