Hengstenkeuring en Officiële prijskampen Vlaams-Brabant en Limburg

Nieuwe datum hengstenkeuring gekend

Geachte fokkers en aanbieders van hengsten,

1/ Het is duidelijk dat de Officiële prijskampen voor de provincies Vlaams-Brabant en Limburg dit jaar niet zullen kunnen doorgaan. De ingeschreven deelnemers zullen 10€ inschrijvingsgeld worden terug betaald (de cataloog met de ingeschreven paarden van de 5 provincies, wordt jullie alsnog bezorgd).
     Er wordt gewerkt aan een praktische oplossing voor de 18-maanders hengsten uit deze 2 provincies om zich nog in 2020 te laten beoordelen. Op deze manier zullen ook zij van hun instandhoudingspremie kunnen genieten.
 
2/ Rekening houdend met de politieke verklaringen en de evolutie van de covid-19 cijfers, moeten we niet op enige versoepelingen rekenen voor half januari 2021.
     Omwille van deze vooruitzichten en een kleine marge inbouwend, heeft zusterstamboek AWCTB de piste in Ghlin vastgelegd voor ZATERDAG 20 FEBRUARI 2021.
Dit is de datum waar zowel wij als fokkerijvereniging als jullie, aanbieders van hengsten, naar toe kunnen werken. Dit alles onder voorbehoud van de wettelijke mogelijkheden en beperkingen.

Om eerlijk te zijn denk ik dat we er niet gaan moeten op hopen om een centrale hengstenkeuring te kunnen organiseren zoals we gewoon zijn. (o.a. geen publiek) 

De details over het inhoudelijke van de keuring zijn voorgelegd aan de leden van het Bestuursorgaan. 
Van zodra de besluiten gekend zijn, delen we jullie verdere info mee.

 
Mvg Callebert Joost
Voorzitter VFBT