Kampioenen Vlaams Kampioenschap 2022 gekend.

STAMMOEDERS JUSTINE VAN ’T RIETENHOF EN BIANCA VAN HAZELBEEK LEVEREN DE KAMPIOENEN VAN AALST

GESLAAGDE EDITIE 2022

Zon – publiek – paarden… alle ingrediënten waren aanwezig voor een geslaagde dag. En dat werd het ook. Eindelijk kon er nog eens een normale editie van ons Vlaams Kampioenschap doorgaan.

Daar waar er op de laatste Nationale de Mathador-nakomelingen met beide kampioenenlinten gingen lopen, waren het in Aalst stammoeders Justine van ’t Rietenhof en Bianca van Hazelbeek die hun stempel drukten op de kampioenschappen.
Judy van ’t Rietenhof – fokker Dominique Van Riet – eig. Bart Coppens, werd kampioene bij de merries met veulen. Judy is een dochter van Tijn van de Vliegert uit Justine van ’t Rietenhof, de moeder van Matteo van ’t Rietenhof. 
Collet van ’t Sparrenhof – fokker Arnold van Deynze – eig. Dominique Van Riet, werd kampioene bij de merries zonder veulen. Collet breit hiermee een mooi vervolg aan haar internationale kampioentitel van Ijzendijke 2022. Collet is een dochter van Matteo van ’t Rietenhof.
Bij de hengsten ging de titel naar Premier van de Parelhoeve – fokker Marnick Elize en Virgini van Buggenhout. Vader is de Matteo-zoon, Max van Schermershoek v. Vl.Br. uit de ondertussen welgekende stammoeder Bianca van Hazelbeek die hiermee haar tweede Vlaams kampioen levert. 
Voor kleur in de kampioenschappen zorgde het vosse lot van Stal van de Maalderij van Ann-Sophie Cornelis en Sven Claes. Dit jaar verdedigden de zussen Muriel van ’t Goed ter Kaeksmete - Hebe van ’t Goed ter Kaeksmete en Marie Jeane van ’t Clerckshof hun fokkerij.

Proficiat aan alle kampioenen – proficiat aan alle deelnemers.
Bedankt aan de uittredende juryleden de heren Ides Versyck en Jan Van Laer.

Secretariaat VFBT