Oud Jurylid overleden

Maurice Depraetere overleden

De Ecurie de l’Officier meldt ons het overlijden op 14 maart 2022 van Maurice Depraetere, gedurende 36 jaar lid van de Raad van Beheer van het Studbook SBS en officieel jurylid.

Maurice Depraetere was actief als beheerder bij het SBS van 1978 tot 2014. Dit liet hem kennismaken met niet minder dan vijf voorzitters! Ons studbook kon altijd rekenen op hem voor de International Selection Show, waar hij als jurylid zetelde tot 2014, meteen zijn 21e en laatste hengstenkeuring. Hij startte met het jureren van trekpaarden als 35jarige.  

Als fokker en hengstenhouder werd Maurice Depraetere tweemaal nationaal kampioen: in 1977 met HORIZON (Coco XX x Hazeaux) en in 1978 met DIAMANT DE L’OFFICIER (Horizon x Marengo de la Bouverie). Hij won de Medaille van de Koning in Gesves anno 1981 dankzij QUINOLA DE LA BOVERIE, een merrie aangeschaft bij Albert Henquin en die hem o.a. Diamant de l’Officier schonk, met wie hij eveneens de Medaille van de Koning wegkaapte. Diamant verkaste daarna naar Ierland en aldus stopte Maurice Depraetere als hengstenhouder en werd hij officieel jurylid.

In zijn rouwbericht, herinnert de Elevage de l’Officier ons eraan dat het in Escanaffles (Celles) is op de Ferme de l’Officier, dat Maurice Depraetere opgroeide en alles aanleerde, ‘zijn beroep als man van het land allereerst met akkerbouw en rundveefokkerij en daarna als specialist in de paardenwereld’. De stal brengt ook hulde aan zijn sterk karakter, zijn doorzettingsvermogen en zijn optimisme. Tevens verzekeren ze ons dat de komende generaties zijn taak verderzetten met dezelfde passie!

De uitvaart zal doorgaan deze zaterdag 19 maart om 11u in de kerk van Otegem.